De Erfgoeddames en stagiaires van LOU. Wij werken aan ons eigen project, namelijk het onderzoeken van het erfgoed en de omgeving van het monumentale pand waar LOU in zit. Dit onderzoek zal de basis vormen voor een nader te bepalen product, hierbij kunt u denken aan een evenement of tentoonstelling. Dit willen wij inzetten bij de gebiedsontwikkeling die gaande is op en rondom de Oudenoord. Hiervoor gaan we zoveel mogelijk binding aan met alle gebruikers van LOu. We gaan hierbij op zoek naar zoveel mogelijk binding met alle gebruikers van het erfgoed.

Het onderzoek bestaat uit een cultuurhistorisch deel en een deel waarin de gebruikerswaarden naar voren komen. Voor het laatste deel zijn de meningen van de gebruikers erg belangrijk, dus ook die van de buurtbewoners!

Vrijdag 16 maart  tussen 10 & 12 uur organiseren wij in LOU Oudenoord een kernwaardensessie waarin we met de buurtbewoners op zoek gaan naar de kernwaarden die van toepassing zijn op de Oudenoord en omgeving. Deze kernwaarden gaan over de identiteit van een plek en rijken van de Oudenoord 330 tot Pijlsweerd.

De buurtbewoners uit Pijlsweerd zijn hiervoor van harte uitgenodigd en wij zouden het heel leuk vinden als zij aanwezig zouden zijn!