Utrecht – Op de Dag van de Architectuur 2018 wordt in de creatieve broedplaats LOU  het evenement Lost in LOU georganiseerd. Het evenement staat in het teken van het  verhaal en de historie van de Oudenoord 330. Jong en oud kan hier op 2 juni tussen 15:00  en 20:00 op een creatieve en interactieve manier kennis mee komen maken.

Op de feestelijke dag staat LOU in het teken van de identiteit, het verhaal en de historie van  haar prominente plek aan de Oudenoord. Deze brengt een bijzondere geschiedenis met zich  mee, een geschiedenis die het verdient om onder de aandacht gebracht te worden. Door  middel van de game THE LOST cLOU en de expositie Once Upon A Time In LOU worden  bezoekers meegenomen door het gebouw en uitgenodigd om het verborgen verleden te  ontrafelen.

Het opvallende pand is momenteel in tijdelijk beheer van LOU (Leegstand Oplossers Utrecht)  en huisvest een broedplaats met een maatschappelijke inslag. Oorspronkelijk werd het in de  jaren ‘50 gebouwd in opdracht van Levensverzekering Maatschappij Concordia die het als  hoofdkantoor gebruikte. Na hun vertrek heeft de Hogeschool Utrecht het pand tot vorig jaar  in gebruik gehad en vandaag de dag is projectontwikkelaar BPD eigenaar van het pand. Zij  maakt plannen om er woningen en hospitality te realiseren. Buiten deze zichtbare  geschiedenis is er op deze plek al eeuwen aan eerdere gebeurtenissen bekend. Al deze  lagen samen vormen de identiteit die tijdens Lost in LOU in de kijker wordt gezet.

De game uitgespeeld en de expo bezocht? We organiseren in Karibu Café een extra  gezellige zaterdagmiddagborrel, met live muziek en een gratis drankje!

De entree is gratis!

Zie ook het Facebookevent:  https://www.facebook.com/events/225120028237382/